lauantai 4. heinäkuuta 2009

paahtoleipää ja jälkiruokaherkkuja

Leikkikeittiömme kaipasi suolaista vahvistusta ja ystäväni poika paahtimeensa leipiä. Hänen leipiinsä laitoin hiukan paahtojälkiäkin. Mutta siis vaaleanruskeasta joustofroteesta, olkatoppauksista ja hitusista okran väristä maalia syntyi syötävän näköisiä paahtoleipiä.

Ompelin ensin joustofroteesta pyöreäpäisen pussin saumurilla. Sitten aina yhdestä olkatoppauksesta saumurilla kaksi pyöreäpäistä sisusta. Yksi sisus leipäpussin sisään ja leivän alaosan ompelin käsin pienin pistoin kiinni. Lisäksi kiersin pienin pistoin saumoja myöten koko leivän ja kiinnitin sisustoppauksen pussiin. Lopuksi hituset maalia leivän kuoreksi. Aika vaaleaa (ja kotioloissa meillä harvemmin oikeasti ruokapöydässä), mutta leikkeihin sopii kyllä. Haaveissa myös rukiisten leipien tekeminen ja ruskeaa maalia sekoitinkin jo valmiiksi punaisesta ja vihreästä.
Jälkiruokapuoltakin tuli vahvistettua. Pullonkorkin päälle tehtyjä leivoksia kahta eri mallia ja raitatikareita. njam.

1 kommentti:

  1. Aivan ihania ruokia!!! Olen kierrellyt erilaisia blogeja joissa on itsetehtyjä ruokia ja omasi ovat kertakaikkiaan suloisia. Meillä leikkimökkiremontti meneillään ja muoviruoat suorastaan ällöttävät =( eivätkä mielestäni sovi lainkaan "uuden Viola-mökkimme" miljööseen. Itse olen todellakin peukalo keskellä kämmentä (maalipensseli pysyy neulaa ja lankaa paremmin...) ja mietinkin, voisinko ostaa sinulta joitakin itsevalmistamiasi leikkiruokia? Tai tietäisikö joku mistä noita itsetehtyjä voisi ostaa / kuka myy? Olisi aivan ihana saada edes joitakin tosi herkun näköisiä kappaleita, ovat kuin pieniä koruja =) Vastaukset voi laittaa suoraan meiliin (sari.olli@netikka.fi)

    VastaaPoista

Kiva kun poikkesit!
Aiotko kokeilla itse tehdä jotakin samantapaista vai oletko kenties jo tehnytkin? Linkkivinkki, kiitos.