tiistai 14. heinäkuuta 2009

leivänpäällisiä ja nakerrusporkkanoita

Paahtoleipien teon jälkeen aloin pohtia leivän päällisiä. Juustoihin löytyi sopivan väristä fleeceä jemmasta. Saksilla vain juuston näköiseksi. Muut päälliset ovat tuottaneetkin päänvaivaa. Kun kävin ystäväni luona, sain lauantaimakkaran näköisen trikoopaidan krhm... tätä kyseenlaista käyttöä varten. Leikkamalla onnistuivat myös makkarat, kinkkusiivuista tuli aika pinkkejä, kun päätin tehdä ne makkararansiivuja maalaamalla.

Orannssinruskea college-kangaspala on pitkään odottanut häviämistään. Pariin otteeseen se on jo ollut kirppispöydälläkin vaan ei ole kukaan (muukaan) sitä huolinut. Nyt se jalostuu porkkana kerrallaan leikkikäyttöön, jihuu! Tein aikuisen pikkusormen kokoisia pikkuporkkanoita, sekä kuorittuja, että kuorimattomia porkkanoita, kun en osannut päättää kummat olisivat kivampia. Kummistako sinä tykkäät enemmän?

3 kommenttia:

 1. Aivan ihania taas nuo leikkiruuat! Tulit Bremenissä mieleen, kun käytiin lelukaupassa, ja siellä oli monenlaisia leikkiruokia myynnissä. Yks idea oli jäätelötuutit, joihin varmaan noista ruskehtavista kankaista saisi vohvelit. Mutta sun mansikat ja tomaatit on hienompia, mitä siellä oli myynnissä :)

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään enempi kuorituista. Ompelit, käänsit ja täytit, niinkö?

  VastaaPoista
 3. Tekniikkatetoutta porkkanoista: Tarvitaan neliön muotoinen kaksinkertainen collegepala. Ensin käänsin neliön yhden kulman sisäänpäin ja sitten kieritin palan suppiloksi ja ompelin pienin pistoin truutaksi. Kynsisaksien kärjellä kääsin ja työnsin suppilon kankaan sisään mahdollisimman syvälle - nämä kankaat täyttivät samalla porkkanan sisuksen. Sitten laitoin truutaan avonaiseen päähän tiukkaan rullaan pyöritetyn villakangaspalan ja ompelin sen pienin pistoin kiinni samalla kuroen suppilon suun kiinni.
  --
  ompelu, kääntäminen ja täyttö olis voinut olla helpompi vaihtoehto, muttei käynyt mielessäkään :D eikä olis onnistunut CSI:ta katsellessa.

  VastaaPoista

Kiva kun poikkesit!
Aiotko kokeilla itse tehdä jotakin samantapaista vai oletko kenties jo tehnytkin? Linkkivinkki, kiitos.