sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

kangasherkkuja

Nettipalstallani osallistuin leikkiruokavaihtoon. Se tarkoittaa sitä, että tein 8 samanlaista leikkiruokaa, lähetin vaihdon emännälle ja saan palautuskuoressa 8 erilaista leikkiruokaa itselleni. Tämän leikkiruokavaihdon teemana oli kahvipöydän herkut. Minä päädyin karjalanpiirakoihin. Odottelen, mitä kaikkia herkkuja leikkikeittöömme ilmestyykään?!
Ja kun alkuun pääsin, niin innostuin tekemään muutakin. Pieni veljentyttöni saa kolmivuotissynttärilahjaksi karjalanpiirakoiden lisäksi ainakin bebe-leivoksia ja eskimo-jätskejä. Harkinnassa ovat myös juustosiivut, voileivät, herneet yms. Synttäreihin on kuitenkin vielä viikko aikaa.
Bebe-leivokset tein niin, että leikkasin kaksinkertaisesta lakanakankaasta pyörylän, harsin sen ympäri ja kiristin pienen metallikannen päälle. Solmittu mytty jäi kannen "sisään". Päälliscollegekankaan kiristin samalla tavoin pienen tikkipeiton palan ympärille. Ompelin muutaman helmen nompparelliksia ja pienin pistoin ompelin kuorrutteen keksipohjan päälle. Tuli aika syötävän herkullinen. Mitään mallia ja kaavaa minulla ei ole, joten jokainen karjalanpiirakka rypytyksineen on uniikki ja sama päätee konditoriatuotteisiin.

Olisitko sinä ison beigen lakanan antanut ystäväni arvannut, mitä siitä tulee? ja mitä siitä vielä ehtii tulla, kun sitä on reilusti jäljellä :) .3 kommenttia:

  1. Ihania leikkiruokia, houkuttelevat varmasti leikkimään :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Hienoja leikkiruokia teet!! Nuo jätskit erityisesti pisti silmään, ovat upeita ja uusi idea minulle. Miten olet kiinnittänyt jäätelöt tikkuihin?

    Kiitos jos ehdit kertoa!

    VastaaPoista

Kiva kun poikkesit!
Aiotko kokeilla itse tehdä jotakin samantapaista vai oletko kenties jo tehnytkin? Linkkivinkki, kiitos.